PISMO GOSPODINU O’BRIENU

Tekst: Silva Čikos

Foto: L. Hoffmann

Gospodine O’Brien,

oprostite, pitanje: moram li i do kada mijenjati osobnu iskaznicu odnosno ličnu kartu budući je sada Beograd glavni grad Hrvatske. Znači, opet problem sa ćiriličnim pismom1)

Obuzela me ženska znatiželja; čime kancelarka A. Merkel hrani vaš ego?

Svjesni su Hrvati da je g. O’Brien pijun na političkoj šahovskoj ploči Europe.

Naime, kada se na političkoj sceni Hrvatske pojavio gospodin Tihomir Orešković, naslutila se panika u Euronjemačkoj pa ste tako navrat-nanos a milošću kancelarke 2016. g. preuzeli HDZ, a ostatak je povijest. Uhljebili vas.

ZAR DORH IKADA NEŠTO RADI?

O’Brajanovska  blagoglagoljivost o širokogrudnosti i blagonaklonosti Europe prema našoj državi, licemjerna je. Slažete se, zar ne? Nije Njemačkoj a bogami niti Uniji stalo do Hrvatske iz poštovanja prema njenoj baštini i ljudima. One žele dragu nam grudu kolonizirati za eksploataciju preostalog bogatstva nakon što ju je poharala poslušnička neman HDZ-a (niti oni lijevo od centra nisu baš nevin. I oni bijahu umočili poneki prstić u pekmez); čast i slava poštenim i dragim ljudima čije su političke filozofije i lijevo i desno, poštene.

Europa treba naše more, naše planine, naše rijeke, naše žitnice, naše šume i robove. Jeftinu radnu snagu.

“Mladi ne iseljavaju zbog korupcije i nepotizma”, rekoste. Ergo, svojom ste izjavom konačno priznali i objelodanili postojanje korupcije i nepotizma u državi.

Što po tom pitanju rade DORH, policija i pravosuđe? Zar oni uopće ikada nešto rade i koja je svrha „sudačke etike“ . Nikakva. Ništa više nije sveto. O svemu odlučuje g. O’Brajan u skladu s načelima moderne demokracije.

EURONJEMAČKA ČIZMA

Kao glavni razlog rasipanja hrvatske mladosti diljem svijeta, naveli ste: „… da u kratkom roku poboljšaju svoju financijsku situaciju …“ (Poslovni.hr, 16. siječanj 2020. u 12:12)

I stvarno vam nije neugodno izgovoriti ovakvu bedastoću? Pa nisu mladi Hrvatske rođaci vaše oligarhije i interesnih skupina (nedodirljivi, zaštićeni ko lički medeki) pa bi eto preko noći hotjeli biti bogatašima. Ta mladost već četvrt stoljeća strpljivo čeka Godota.

Toj istoj mladosti oduzeli ste svako dostojanstvo i ponizili je svojim neznanjem i dodvoravanjem Europi.

Fučka se vama za iseljavanje mladih i demografiju (bolje biti rob nego hrvat). I onako će za 10-tak godina Hrvatska biti pod čizmom Euronjemačke, pa je svejedno gdje će narod raditi i živjeti. To je agenda (kako to zvuči belosvetski) Unije do 2030. ili možda prije? Ma da, čim uvedemo Euro. Znači 2023. g.

Isprika Njemačke sa figom u žepeku za strahote učinjene u 2. svjetskom ratu samo je lutkarska kazališna predstava. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, a geopolitičke apetite  ponajmanje.

U nedostatku znanja, moradoh zaviriti u enciklopediju koja kaže: „Kao politički izraz geografskoga determinizma geopolitika se odnosi na njemačku geopolitiku, koja se razvijala od 1920-ih… je opravdavala državnu potrebu za teritorijalnim širenjem pa je poslužila kao pseudoznanstvena osnova njemačkog imperijalizma“. 2)

ARANŽIRANJE MAGLE

Nakon što nam domaja bude silovana (unatoč marakeškom sporazumu), obeščašćena i posramljena, vi ćete zaći pod skute ili Angele ili Ursule. Za Angelu znamo tko je, ali Ursula von der Leyen? Predsjednica europske komisije za što točno? Za „aranžiranje“ magle i prezentiranju političkih floskula, „proizvodnju“ besmislenih akata. Direktiva, uredbi, preporuka, odluka i molim vas, mišljenja.

Objavljeno na web stranicama Komisije:  mišljenja o paketu mjera za čisti zrak u Europi?

Gospođo Ursula, pošto litra?

Dakle, države članice Unije, plaćaju europsku komisiju kako bi ta ista komisija  trenirajući moždane vijuge mislila umjesto nas, a potom i „ozakonila“  svoje mišljenje. Wow! Zar su nam se izravnale moždane vijuge? Postali smo imbecili?

Pitanje za Komisiju EU odnosno predsjednicu: što europska komisija misli o proizvodnji slamnatih šešira, izvoz na Grenland?

Eto mislim si: uz pretpostavku da recimo glupost boli, što bi se dogodilo zdravstvenom sustavu Unije? Kolaps, raspad sistema.

Komisija proizvodi silne paragrafe koji su sami sebi svrhom i nemaju veze sa stvarnim životom za niti jednu državu pa tako niti za Hrvatsku. Zagrizli smo „udicu“ pa upecani na parangal političkih nebuloza, plaćamo danak.

Predsjednica birokrata ili parazita poslušnika. Političko tijelo Unije u kojem države članice nemaju nikakvo pravo jer Ursula  odlučuje neovisno o volji država članica i za to ima proračun od 1,547 milijardi € uz plaću od cca 30.000 € mjesečno.

Nekada Austro-ugarska a danas Euronjemačka. Ma bravo g. O’Brien! Jeste li ponosni na sebe?

Oprostite,  stvarno sam gadura. Umalo sam vam priheftala krimen kojeg niste počinitelj. Jeste li? Možda samo malkice sudjelovali?

ČLANAK 135. USTAVA

Orden za izdaju i prevaru biračkog tijela hrvatske nacije pripada tvorcu Ustava RH. Preko noći je pokrenuo izmjene Ustavnog zakona NN 56/2010 mijenjajući tako i 4. alineju  čl. 135. Ustava a koji sada glasi:

Odluka o udruživanju Republike Hrvatske donosi se na referendumu većinom glasova birača koji su pristupili referendumu.

Izmjenom odredbe čl. 135 alinija 4. Ustava, omogućeno je da 28 posto biračkog tijela odredi sudbinu Hrvatske i oduzme joj sve što je definirano čl. 2. Ustava. Dakle, sve.

A, taj članak 135. Ustava RH (pisan je pod budnim okom g. Tuđmana. To je onaj isti čovjek čijim političkim putem vi navodno kročite.) NN 8/1998 kaže: “Odluka o udruživanju Republike Hrvatske donosi se na referendumu većinom glasova ukupnog broja birača u državi.”

Tada, kao i sada, bezobrazno su izigrani demokratski procesi zaslugom beskrupuloznih i pohlepnih likova čije guzice zijevaju za novcem i vlašću. Padosmo ničice, bez glasa, ostavljeni europskim vucima da nas proždiru.

OTPACI HRANE SA POLICA TRGOVAČKIH LANACA

Svojim političkim djelovanjem nanijeli ste Hrvatskoj više štete nego svi bivši premijeri zajedno. Naravno, poslušnik Unije radi po partijskom zadatku.

Ma, niste vi g. O’Briane, dežurni krivac za sve hrvatske političko ekonomske katastrofe.

Ali, ako ste sebi uzeli za pravo ocjenjivati sposobnosti prethodnika  pa ih potom kritizirati, a niste napravili ništa dobro po čemu bi vas valjalo pamtiti a kamoli podržat, zaslužujete kritiku i osudu svake vrste.

Jednako kao i vaši prethodnici, svojom ste politikom oduzeli svako dostojanstvo „malom čovjeku“. Osudili ga da prebire po smeću za koru kruha, stoji u redovima pred pučkim kuhinjama a uz malo sreće jede euronjemačke otpatke hrane sa polica Lidla, Špara, Kauflanda. Što se tiče kvalitete, ne zaostaju hrvatski lanci za gore imenovanima.

KNINSKA VJETRODAMA

600.000 tisuća hrvatskih duša opstaje na životu od mirovine manje od 2.321 kn a od „sarme“ (čit. prosjek) u visini od 2.700 kn životari 600-tinjak tisuća umirovljenika dok se vaši Ministri i poslušnici lopine produciraju skupocjenim torbama i satovima, automobilima, kućerinama, vilama, jahtama. Vjetrodama, gđa Rimac po raznim eventima pokazuje žensku torbu vrijedu 20.000 kuna, vlada kupuje automobile u vrijednosti od 172 milijuna kuna, državne tvrtke propadaju po radi loših gospodara a pri tom se ponašaju kao pijani bogataši, agencije za regulaciju protoka zraka i dizanje magle troše novac poreznih obveznika za nerad. A tek razne neprofitne organizacije i udruge … tužno je to g. O’Brien.

Koliko rasipanog i uzalud potrošenog novca, a nacija gladna. I zbog svega navedenog ali i više od toga, Hrvatska je u dužničkom ropstvu. Izgubili ste svaku mjeru u trošenju novaca na plaće državne uprave i hedonističke manire državnih dužnika (otvore se apetiti kad iz opanka skočiš u cipelu), servisirane su kamate iz kreditnih obveza, plaćalo se sve one ni od koga izabrane „samonikle“ svjetske organizacije koje vazda počinju sa slovom W.

Dobar će gospodar posuđeni novac, oploditi investirajući u potonulo gospodarstvo a raspikuća šapom i kapom dijeliti i trošiti na ugode razne, a kada od posuđenih para ne ostane ni lipa,  Ministar od „kese“, doduše sada već prazne, krene u pohode prema bankama po novi kredit, onaj povoljniji sa manjom kamatnom stopom. Dug države ostavljate u  nasljeđe budućim generacija.

UMJESTO POLJOPRIVREDE TRGOVAČKI LANCI

Što kažete na poticaje za poljoprivredu? Vrh! Čim je stigla lova, roktalo se pri kòpanji sve u nekoliko miliona.

Umjesto da ste započeli podizanje pale nam poljoprivrede i zaštitili hrvatskog seljaka, dopustili ste trgovačkim lancima Unije da nam prodaju smeće i trulež od hrane, dok istovremeno ta ista Unija pokazuje prijeteći kažiprst našem seljaku zahtijevajući tzv. “Zelene standarde EU“. Jadna ti majka, zemljo Horvatska!

Pitam se, kakva bi sudbina zadesila hrvatskog ribara da u Europskom parlamentu nema gđe Ruže Tomašić.

Manipulacijom demokratskih procesa Hrvatski je narod na silu gurnut u zvjersku gubicu Unije ne sluteći što ga tamo čeka. Buketi dobrodošlice sadržajno besmislenih uredbi, direktiva, preporuka i inih bedastoća.

CIK-CAK ŠKARE

Oko niti jednog problema se niste odredili čvrsto i s argumentom. Jah, za argument treba struka i dosta znanja no, vama je imponiralo imati uz sebe one s partijskom iskaznicom. Snishodljive  kreature.

Puno ste govorili a rekli malo ili ništa. Ikebana riječi složenih u bezlične rečenice bez sadržaja,  umotane u celofan pustih obećanja. Moderna demokracija, kažete …

Eto čitam, kako ipak treba „rezati“. Kakvim škarama? Predmnijevam da bi to imale za biti prilično tupe cik-cak škare. Što ćete prvo otfikariti? Mirovine, one ionako mršave plaćice radnika, socijalu …

Znam, donosite zakon o porijeklu imovine. One imovine koja je unatrag 20-tak pa i više godina stečena ne poštenim radom, već lopovlukom i kriminalnim radnjama uokvirenim zakonskim odredbama; zatvara se pipa pijavicama poput raznih fondova, agencija i udruga koje sišu državni proračun i žive na pravdi boga; novinama g. Pupovca koje bi da je pravde u ovoj državi odavno bile zabranjene i procesuirane etc.

Kada sve to zarubite, biti će para.

NE ZNAMO ŠTO BI S DRŽAVOM

Obzirom nisam školovano čeljade, ne razumijem čemu službe fondovi, agencije, zajednice i drugi nametnici državnog proračuna uz već postojeća resorna Ministarstva. Što se osim lopovluka, spletki i „šutnje administracije“ događa u tim ministarstvima?

„Država je nastala radi čovjeka, a ne čovjek radi države…
To znači da država treba biti naš sluga, a ne mi njezini robovi“. (Albert Einstein)

Ostvario se hrvatski san. Imamo državu a trideset godina ne znamo što bi s njom. Ratnici, hrabri i nesebični dali su svoje života a danas svjedočimo kako se i s kim krpa vlada.

Unija će znati. Postati ćemo etnička skupina.

Ponekad je dobro „pogledati istini u oči“. Hrvatski narod zapleten je u komunističko nasljeđe ko pile u kučine, ne zna izaći i treba vođu, pravog, istinskog, poštenog domoljuba a ne izdajnika hrvatskog naroda.

Do devedesete su nas šamarali lijevi, a od devedesete nas i dalje šamaraju lijevi odjeveni u desne. Poslovicu  o vuku, znate.

A dragi nam Zagreb grad? Toliko ste zla učinili tom gradu.

Pitani ste u kampanji o dugovima prema gradonačelniku Zagreba. Gledate u oko kamere i bezočno lažete naciju. I te kako ste dužni. Gradonačelnik vam je spasio političku guzicu. A da nije, gospoja Merkel našla bi novog ćatu za Balkan. Kako nema trgovine bez razmjene, sve pravne procese gradonačelnikovog lopovluka i kriminala spremili ste u sudačku fijoku. Neće niti te fijoke ostati zauvijek zatvorene, g. O’Brien.

ŠTO JE TO IZBORNI LEGITIMITET

„Uplivi“ u izbore velika su prijetnja modernoj demokraciji (direktno.hr  5. 6. 2019. u 22.25), kaže čovjek koji je na parlamentarne izborima 2020. g. „pobijedio“ sa 17 posto glasova biračkog tijela,  zahvaljujući izigranim demokratskim procesima i prljavim rabotama. G. O’Brien, koja je definicija „moderne demokracije“ i  što je to izborni legitimitet?

Oprostite, ne razumijem. Radi nedostatka sive mase između lijevog i desnog uha, eto ne razumijem. Što ću drugu nego konzultirati Bratoljuba Klaića:, za demokraciju piše: vlada naroda; politički poredak u kojem vlast pripada narodu; (kako narodu, kada pripada g. O’Brienu), a za legitimitet piše: zakonit, osnovan na zakonu, pravedan … Zar stvarno g. O’Brien. Slijedom definicije što jest legitimitet, Vi i vaša vlada svakako niste legitimni. Vlada koja ne poštuje odluku Ustava RH iz 2011. godine o izbornom zakonu a koji se odnosi na XI i XII izbornu jedinicu, a onda brutalno manipulacijom prevari narod poradi prikupljenih potpisa za provođenje referendum o izmjeni postojećeg nakaradnog izbornog Zakona, ne poštuje niti svoj narod. Takvoj vladi nije mjesto u Hrvatskom saboru.

POLITIČKA ZAKRPA

„Ja mogu što hoću …“ Pa što vi sebi utvarate, tko ste vi uopće, što i koga predstavljate? Nitko i ništa, običan Euronjemački potrčko. Politička zakrpa.

Hrvatska nacija postala je taocem jednog čovjeka i bolesnih europskih ideja. Vi se naprosto rugate hrvatskom narodu stvarajući manjinsko globalističku prčiju u kaljuži Unije.

E, nećete sa 17 posto glasova hrvatskih građana sudjelovati u kreaciji „Euroazije“ ili kako god se zvala ta globalistička totalitarna tvorevina u nastajanju a niti uvoditi Euro na mala vrata, podmuklo i u jeku pandemije. Tih 17 posto vam ne daje kredibilitet za političke igrice karijernog diplomata.

À propos, g. O’Brien, zašto vam se tako žuri satrti hrvatsku valutu, posljednju kariku hrvatskog suvereniteta?

Ah, da: Bruxelles, pladanj, serviranje, narod, država, Njemačka, Ursula, Unija, psihopat u sjeni.

83 POSTO IZIGRANIH BIRAČA

Zapamtite, ulice hrvatskih gradova i prelijepi seoski sokaci jednako su široki (kao i beogradski bulevari) za onih 83 posto izigranih, ogorčenih, apatičnih, rezigniranih  građana, prestrašenih vašom represivnom titokratskom politikom (to je vaše nasljeđe, u tom duhu ste odgajani).

Još u rujnu 2019. g. znali ste za ovu globalističku svinjariju zvanu  koronavirus. Pa nećemo se lagati. Sve recesije počinju po istoj formuli.

U rujnu 2019. Global Preparedness Monitoring Bord piše: A world at risk uz „sličicu“  sklepanu od clipart-ovih  elemenata na kojoj su ljudi sa maskama, veličanstveni covid i zaražena mreža svijeta. Dakle, u rujnu 2019. ???  Ta objava GPMB-a je zapravo uvod u insceniranu globalnu recesiju. To čine umobolni, poremećenih svjetski moćnici.

Svjesno ste manipulirali učincima i posljedicama koronavirusa  koristeći zdravlje nacije radi prljave političke rabote jednako kao što ste iskoristili ljude u stožeru  u prepredenim političkim i diplomatskim igrama.

I da, ne postoji drugi val virusa covid-19. Hrvatskom još uvijek hara prvi val zahvaljujući vama i vašim političkim apetitima u ime i za račun Njemačke i Unije.

KORONA PROFITERSTVO

Uvodite diktaturu i  represiju zbog maski! Koliko drskosti i bezobraštine. Da li ste stanovništvu osigurali besplatne maske? Ona najranjivija i najsiromašnija skupina građana stavljena pred gotov čin, mora birati: hoće li krepati od gladi ili od korone jer praktički nema novca niti za hranu niti za maske.

Vašom politikom ozakonili ste korona profiterstvo . Moraju i vaše interesne skupine od nečeg živjeti, zara ne?

Ma sram Vas bilo! Bahatost i samodopadnost pri obraćanju hrvatskom narodu govori o vašem egu i čovjeku bez skrupula.  Odluke vaše vlade potvrda su kako ste čast i ponos države nam Hrvatske prodali „žabokrečini od Unije“ u kojoj čuče plaćenici u službi potvrđeno moralno posrnulih likova, psihopata, sizofrenih i poremećenih moćnika.

I ne mojte si utvarati da ste vi dobili ove izbore. Vi ste naprosto greška „u koracima“ ili ako hoćete, posljedica stanja rezigniranih građana. Nije svaka pobjeda, pobjeda. Vaša je pirova.

Silva Čikos, 66 godina

Penzička  sa više nego izdašnom mirovinom od 2.776,74  kuna ili  368,54 € prema tečaju g. Vujčića na dan kada će hrvati zauvijek izgubiti svoju državu. 3)

NEKE NAPOMENE UZ FUSNOTE

Ergo, to sam Ja u očekivanju djelovanja misaone policije i Ministarstva ljubavi pod vodstvom g. Ministra.

Privođenje, isljedničko ispitivanje, zatvorska kazna, „vaspitna palica“, zatim tužbe radi iznošenje osobnog stava i razmišljanja budući u O’Brienovoj modernoj demokratiji nije moguće imati stav i mišljenje,  montirani procesi sa „paketićima“ izmišljenih krimena i ode glava, kao za vrijeme Tita. I konačno, soba 101. Probuditi će se Ona. NEĆETE SLOMITI DUH HRVATSKE NACIJE!

Nedopustivo je (tako g. O’Brien započinje svoje rečenice kada je iznenađen i uvređen) da u današnje vreme, netko misli …

U pravu ste, nedopustivo je da persona non grata vlada Hrvatskom.

Wow, može bit skončam kao g. Winston Smith, od nečeg se mora krepnuti.

Ah, g. O’Brien,  ne vole vas niti onih 17 posto koji su glasali za vas. No, sve se može kupiti. UDB-a za tili časak skupi one bez skrupula, obraza, srama, karaktera i kičme, Angela malo pripomogne u svom dvorištu, a potom neizbježni g. Pupovac, (bože s koje strane taj lik ima obraz), pa naši vrli veleposlanici koji na pravdi boga čuče u veleposlanstvima; svakako ne mislim na one koji časno rade svoj posao a koje zbog istine vucarate po sudovima.

U svakom žitu ima barem 17 posto žitnih balaca, što crvenih što plavih.  Ne znate što je balac?

________________________________________________

1)          Ponašanje i odluke dva beskrupuloznih političara zaslužuju svaki sarkazam pa i ovdje slovom izražen i apsolutno lišen nacionalističke pozadine.

2)          Geopolitika. Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2020. Pristupljeno 11. 7. 2020. http://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=21718

3)          Nakon svih usklađenja parametara temeljem kojih će se formirati tečaj kune u bankama Unije, gore iskaza mirovina od 368,54 €, iznosila bi zapravo cca 270,00 €. Blagi bože. Naime, osim što je od HNB g.Vujčić napravio malo bolje opremljenu mjenjačnicu u službi globalističkog bankarskog sustava, sada svojim izjavama i komentarima o uvođenju Eura, obmanjuje javnost. Lakonski govoriti o visini tečaja  +/-  15% a da se pri tom ne istaknu sve relevantne okolnosti o kojima on ovisi, jeste stručna lakrdija. 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon