PGŽ GLAVNA U EU PO BROJU NOVOZARAŽENIH KORONOM

30.03.2021., Rijeka – Sjednica Gradskog vijeca u sportskoj dvorani Zamet. Vojko Obersnel.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tekst: M. Š.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako je lockdown uslijed korone na snazi već nekoliko dana, Primorsko-goranska županija (PGŽ) ima najgoru epidemiološku sliku u EU prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) objavljenim u ponedjeljak, 19. travnja 2021. godine. Naime, unatoč tome što istoga dana prijavila svega osam novozaraženih, PGŽ se popela popisu dijelova EU u kojima je najgore stanje s koronavirusom. Prema podacima WHO, PGŽ je najgora u dvije kategorije – prema sedmodnevnoj incidenciji (broju novozaraženih na 100.000 stanovnika) i prema apsolutnom broju novozaraženih u proteklih sedam dana. Kada se pogleda 14-dnevna incidencija Covid-19, Primorsko-goranska županija je i u toj kategoriji najgori dio EU s 1329 novozaraženih na 100.000 stanovnika u periodu od 14 dana. Iz stožera CZ PGŽ najavili su i moguće pooštrenje mjera ako se situacija ne bude mijenjala na bolje.

Podsjetimo, na WHO-ovoj epidemiološkoj karti EU čak su četiri hrvatske županije među deset najgorih. Primorsko-goranska prednjači sa sedmodnevnom incidencijom od 689 na 100.000 stanovnika. Peta je Varaždinska s incidencijom od 530, dok je na šestom mjestu Šibensko-kninska s incidencijom 527. Sedmo mjesto zauzima Međimurska županija čija sedmodnevna incidencija iznosi 521 novozaraženih koronavirusom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon