PGS PROZVAO MINISTRA BUTKOVIĆA ZBOG NAPLATE CESTARINE NA KRČKOM MOSTU

Tekst: B. D.

Foto: T. J.

U izbornoj godini i u cilju dobivanja dodatnih političkih bodova predsjednik regionalne turbo-folk udruge, poznatije pod nazivom PGS, Darijo Vasilić, političkim uplitanjem u rad sudbenih tijela prozvao je Visoki upravni sud zbog toga što se ni nakon šest mjeseci nije očitovao o zakonitosti naplate cestarine na Krčkom mostu. On je izrazio nadu da će se diskriminirajuća naplata ukinuti u 2020. godini, podsjetivši da je Krčki most otplaćen još 1990. godine. Pritom je dodao kako su PGS-ovci mišljenja da je nepostupanje po predmetu razlog zbog kojega građani sve više gube vjeru u pravosudni sustav, posebno nakom odluke Ustavnog suda koji je svojom odlukom odbio političku inicijativu PGS-a.

Paraleno s ocjenom zakonitosti pri Visokom upravnom sudu PGS od ministra Olega Butkovića traži izmjenu odluke o naplati cestarine kako bi se ona ukinula na Krčkom mostu, ponovno naglašivši pritom demografsko-diskriminirajući odnos vlasti prema građanima županije. Nadalje, tom prilikom je počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš ocijenio kako programi EPK kao što je zvijezda na Riječkom neboderu ostaju, bez obzira na reakcije dijela hrvatske javnosti, obrazloživši to kao dodatni poticaj razvoju kulturnih programa i urbanog turizma Grada Rijeke, a i šire.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon