PET GODINA HRVATSKE U EU

Tekst: B. D.

Foto: HINA

Na Konferenciji ‘’Pet godina HR u europskom semestru’’ je u utorak, 2. travnja 2019., uz uvodno predstavljanje knjige zastupnice u EU parlamentu Ivane Maletić, održana panel rasprava i dijalog sa sudionicima o dosadašnjem i budućem sudjelovanju Hrvatske i usporedivih država članica u procesu europskog semestra te prilikama i izazovima za hrvatsko gospodarstvo, sudjelovale su zastupnica Ivana Maletić, ravnateljica Ekonomskog instituta u Zagrebu Maruška Vizek, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Alen Host i glavni savjetnik u Sektoru statistike u Hrvatskoj narodnoj banci Davor Galinec.

Hrvatska je od uključivanja u europski semestar 2014. iz godine u godinu bilježila sve bolje rezultate te je sredinom 2017. izašla iz Postupka prekomjernog proračunskog deficita, a početkom ove godine utvrđeno je da više ne bilježi ni prekomjerne makroekonomske neravnoteže. Osim toga, Hrvatska će do 2020. godine, kad će prvi puta predsjedati EU u prvom šestomjesečju – ostvariti, ili je već ostvarila, svoje ciljeve u pogledu energetske učinkovitosti, smanjenja emisija stakleničkih plinova, povećanja udjela obnovljive energije, smanjenja prijevremenog napuštanja školovanja te smanjenja siromaštva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon