PERO KOVAČEVIĆ OGOLIO TVRDNJE ŠEGRTA MATE GRANIĆA

Tekst: L. G.

Foto: S. D.

Bivši saborski zastupnik, Pero Kovačević posljednjih dana podigao je prašinu u medijima objavivši analizu političkih odnosa između Hrvatske i Rusije kao i Hrvatske i Ukrajine. Naime, nakon što je Rusija stavila Republiku Hrvatsku na listu neprijateljskih zemalja Pero Kovačević u medijskim istupima javno propitkuje tko je od tih zemalja pomogao Hrvatsku  a tko nije u Domovinskom ratu. Posebnu težinu tim Kovačevićevim istupima daje podatak kao je on bio neposredni sudionik tih povijesnih događaja.

U svojim posljednjim istupima Pero Kovačević decidirano tvrdi kako je  “za razliku od Rusije, Ukrajina odbila pomoći Hrvatskoj u Domovinskom ratu”. Pritom Kovačević ističe kako premijer Plenković laže kada ističe staro i dugogodišnje prijateljstvo ukrajinskog i hrvatskog naroda.

Kovačevićeva analiza pokazuje da Ukrajina nije pomagala Hrvatsku u Domovinskom ratu. “Nisu nam ništa pomogli, dapače odbili su nam prodavati naoružanje i vojnu opremu zbog uvedenih sankcija embarga Hrvatskoj na nabavku naoružanja i vojne opreme koje je donijelo Vijeće sigurnosti UN-a. Od Ukrajine smo dobili nešto malo humanitarne pomoći i ništa više”, zaključuje Pero Kovačević.

Podsjetimo, Kovačević je 1990. godine radio na ustrojavanju Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, zatim bio je  jedan od četiri ovlaštene osobe za primanje prebjega iz „JNA“ u Hrvatsku vojsku te nosio “dres” s brojem 11 koji se odnosio na tajni popis KOS-a za njegovom likvidacijom u prosincu 1990. godine.

Osim toga, Kovačević se u svojim posljednjim osvrtima prisjeća prvih diplomatskih napora pokojnog Zdravka Tomca i tadašnjeg predsjednika Vlade RH Franje Gregurića koji su putem zadnjeg predsjednika Sovjetskog Saveza Mihaela Gorbačova zaustavili raketiranje Zagreba od strane tadašnje JNA kojom je upravljao Slobodan Milošević te spasili hrvatsku metropolu od razaranja i ozbiljnih civilnih žrtava.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon