PERFOMANS “(NE) MRZIMO BAŠ SVE!” U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

Riječka Galerija Kortil u petak 29. siječnja 2021. donosi dvije izvedbe performansa pod naslovom “(Ne) mrzimo baš sve!” autorice Martine Hrlić Rogić. Performans će se moći pratiti i putem live streama na  YouTube kanalu HKD-a na Sušaku na internetskoj poveznici https://youtu.be/btaD4u5GdsA.

Performans se bavi temom govora mržnje trajno fiksiranog šaranjem grafita po riječkim fasadama, koji je tako postao dijelom životnog prostora grada, svakodnevnog govora i sustava (bez)vrijednosti. Suština ovog performansa jest, riječima političkog establišmenta, locirati, identificirati, fiksirati i pobrisati takve poruke. Fizički sa zidova i metafizički iz kolektivne svijesti i iskustva. Programom se nastoji probuditi svijest ljudi o diskriminaciji i govoru mržnje kao dijelu svakodnevnice, odnosno potaknuti reakciju, s porukom težine grešaka koju činimo (p)ostanemo li imuni na mržnju u bilo kojem obliku i u bilo kakvom kontekstu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon