PENAVA: ZAŠTO OGRADE KOJIMA SE PLENKOVIĆ ZABARIKADIRAO NISU NA HRVATSKIM GRANICAMA?

Tekst: Panopticum

Foto: DP

U petak, 6. listopada 2023. na konferenciji za medije koja je održana ispred Hrvatskog sabora na temu, odnosno pod radnim nazivom ”Barikadama zaštitite hrvatske granice, a ne sebe i Banske dvore”, Ivan Penava je u ime DP-a upozorio da povijesni Markov trg čuvaju ograde.

“Te barikade čuvaju Plenkovića i njegovu Vladu, ovdje u središtu Zagreba! Zašto ove ograde nisu na granici Republike Hrvatske koju, evo dok pričamo, prelaze stotine ilegalnih migranata, i zašto umjesto Vlade ne čuvaju hrvatske građane na toj granici?”, javno je priupitao Ivan Penava.

DP je povodom toga pripremio Deklaraciju o ilegalnoj migraciji u kojoj su obradili u potpunosti to pitanje.

“Zašto je moguće u Hrvatsku ulaziti, i to pod patronatom hrvatske policije, bez prijave, bez da morate doći na službeni granični prijelaz i bez da hrvatska država i sigurnosni sustav ove zemlje znaju išta o vama?”, nastavio je javnim pitanjima Penava.

“Čovjek izmisli ime i nacionalnost, odnosno zemlju iz koje dolazi, mi ne znamo ništa o njemu, ne znamo je li bio ISIL-ovac, terorist, ne znamo je li stvarno ugrožen čovjek, pa dajemo tim ljudima dozvolu da sedam dana šetaju među nama, i to zato jer je tako rekla Ursula von der Leyen”, navodi dalje Penava..

“Je li to ta slobodna, suverena Hrvatska čiju granicu prelazi tko i kako hoće? Jesu li to vrijednosti za koje se ginulo u Domovinskom ratu? Dajemo rok Vladi RH do 10. listopada 2023. da promijeni briselske politike koje ugrožavaju sigurnost i stabilnost naše zemlje, a ukoliko to ne naprave, od srijede će DP započeti inicijativu za referendumsko pitanje”, poručuje Penava u ime DP-a.

“Kad Plenković nije pitao građane Hrvatske, a trebao je, slažu li se da ljudi s nekih kontinenata, za koje ne znamo ni tko su ni što su, dolaze u Hrvatsku, i slažu li se s tim da se zatvaraju u svoje kuće i da, kad padne mrak, nitko ne smije izaći na ulicu, DP će to napraviti. Pritom ćemo pozvati sve institucije, političke stranke i udruge neka nam se pridruže. Ishod tog referenduma, ja vam jamčim, bit će 95 posto građana ove zemlje koji će biti protiv ilegalnih migracija”, zaključuje Ivan Penava svoj istup “Stop migrantskoj invaziji Hrvatske!” u društvu svojih stranačkih kolega.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon