PELJEŠAC FESTIVAL U OREBIĆU

Tekst: A. Radoš

Foto: P. Dyrc

Ovogodišnji Pelješac festival u Orebiću održava se 20., 21., i 22. srpnja 2022. uz nastup slavnog argentinskog maestra José Cure i Bukureštanski metropolitan orkestar – zbor i soliste Nacionalne opere iz Bukurešta, a posebni gosti festivala su najmlađi Pelješčani okupljeni u zbor orebićke osnovne škole. Uvertira u glazbeni festival večernji je nastup gitaristice Barbore Kubíkove, 18. srpnja 2022. u Župnoj crkvi u Orebiću.

Uz pratnju Bukureštanskog metropolitan orkestra kojim će dirigirati Viliana Valtcheva i Daniel Jinga, uz argentinskog maestra Curu i izvođače Nacionalne opere iz Bukurešta –  soliste Ester Pavlu, Boris Lukova, Teodora Tchoukoursku, Emila Zheleva, ljetna pozornica u Milinici u Orebiću postaje mjesto s koje će odjekivati zvuci najpoznatijih djela Verdija, Bizeta, Griega, Dvořáka, Rossinija, Puccinija, Rodriga, Piazzolla, Bernsteina, Manzanera, Lennona i McCartneyja.

José Cura svestrani je glazbenik – tenor, skladatelj, redatelj i dirigent, a dirigirao je londonskom, bečkom i drugim slavnim filharmonijama. Njegove produkcije, poput Otella u Teatru Colón u Buenos Airesu, Nabucca za Državnu operu u Pragu ili Puccinijeve La Boheme za Kraljevsku švedsku operu, ocijenjene su kao najuspješnije ikad, a sada je prilika da u njegovom umjetničkom glasu uživa i hrvatska publika zajedno s brojnim turistima na Pelješcu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon