PEGASUS AIRLINES POKRENUO LETOVE ISTANBUL – ZAGREB

Tekst: C. M. L.

Foto: J. Š.

Pegasus Airlines, vodeći turski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik, pokrenuo je novu liniju između Istanbula (SAW) i Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu (ZAG). Nova izravna ruta za Zagreb ujedno je i prva linija Pegasus Airlinesa prema Hrvatskoj, a  prometovat će dva puta tjedno: četvrtkom i nedjeljom. Polazak zrakoplova iz Istanbula je četvrtkom u 15:05 sati i nedjeljom u 11:35 sati (po lokalnom vremenu), a iz Zagreba za Istanbul, zrakoplovi polijeću četvrtkom u 16:55 sati te nedjeljom u 12:45 sati.

Početak letenja Pegasus Airlinesa označava bolju povezanost i dostupnost dvaju gradova, Istanbula kao velikog prometnog čvorišta i bogate povijesne destinacije te Zagreba koji svojom bogatom kulturom i tradicijom ima puno toga za ponuditi posjetiteljima iz Turske. Pegasus Airlines je Republiku Hrvatsku uvrstio kao 50. zemlju u svoju mrežu letova i to po pristupačnim cijenama od, primjerice 39,99 USD, u jednom smjeru.

Napomenimo, ulaskom u svijet zrakoplovstva 1990., Pegasus je 2005. kupio ESAS Holding i usvojio low-cost model poslovanja. Kao vodeći turski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik, Pegasus vjeruje da svatko ima pravo putovati zrakoplovima te niskotarifnim modelom svojim putnicima nudi mogućnost putovanja udobnim i novim zrakoplovima. Od 2018. Pegasus je usvojio moto Türkiye’s Digital Airline i prevozi svoje putnike na 134 odredišta u 50 država – 36 u Turskoj i 98 u inozemstvu. Pegasus preko Istanbula ima povezane letove između Turske i Europe, Sjeverne Afrike, Bliskog istoka, Rusije i središnje Azije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon