PAVLE KALINIĆ PROZVAO UPLAŠENI HDZ ZA ODGAĐANJE OBNOVE ZAGREBA

Tekst: Panopticum

Foto: N1

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić obraćajući se u ponedjeljak, 27. srpnja 2020. uživo medijima, rekao je da se ovakva količina kiše u Zagrebu događa jednom u sto godina i da su poplave posljedica brojnih faktora. Naime, istog dana Ured za upravljanje u hitnim situacijama uputio je Hrvatski vodama dopis u kojem između ostalog traže da se formiraju timovi koji će moći hitno reagirati. Osim toga, pročelnik tog Ureda Pavle Kalinić naveo je da zbog interesa i profita Zagreb ima maksimalno pogoršavanje infrastrukture poput starih cijevi… Nadalje je spomenuo kako je nedavno bio potres u Zagrebu tako da su neke cijevi sigurno oštećene, što  tek treba utvrditi i promijeniti.

Posebno je istaknuo da četiri mjeseca nakon potresa još nema zakona o obnovi Zagreba. Smatra da građani imaju pravo biti nezadovoljni. Kalinić naglašava da je zakon trebalo donijeti prije i da nije trebalo raspuštati hrvatski Sabor.

“Glavna politička struktura je bila ista koja je i sad na vlasti, a uplašeni od Covida-19 da neće dobiti kasnije izbore zanemarili su ključan Zakon o obnovi Zagreba. Mogli su uzeti onaj koji je pisan za Dubrovnik 1980. i krenuti u to”, zaključuje u svom nastupu medijima pročelnik Kalinić.

Istup pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavla Kalinića može se pogledati na internetskoj poveznici u niže priloženom videu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon