PARK PRIRODE PAPUK U 2022. GODINI POSJETILA 89.021 OSOBA

Tekst: F. R.

Tekst: K. T.

U Parku prirode Papuk brojka od 89.021 posjetitelja na kraju 2022. godine egzaktan su pokazatelj nezaustavljivog porasta interesa za ljepotama i sadržajima Papuka. Kako navode u upravi JU PP Papuk, porast je to od značajnih 38,46% u odnosu na 2021.godinu.

Također, 2022. godina ostat će zapamćena i po Geo info centru kojeg je u nepunih godinu dana posjetilo 18.664 posjetitelja što ga je svrstalo u sami vrh među posjetiteljskim centrima u Hrvatskoj. Svojim atraktivnim postavom s fenomenima Papuka suočio je posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske.

Osim ukupnog porasta broja posjetitelja, porast se bilježi i na svim pojedinačnim lokacijama unutar Parka pa je tako Park šumu Jankovac posjetilo rekordnih 56.984 posjetitelja, a broj noćenja u Kamp odmorištu Duboka povećao se za 82% u odnosu na 2021. godinu.

Navedene brojke rezultat su postojećih prirodnih ljepota upotpunjenih turističkim sadržajima te predani rad zaposlenika Parka prirode Papuk u nastojanju da se isti sadržaj približi što većem broju ljudi. Treba istaknuti kako je već u prvim danima 2023. godine Park prirode Papuk posjetio velik broj posjetitelja pa ako se po jutru dan poznaje, Papuk je zakoračio u još jednu rekordnu godinu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon