PAPA POZVAO NA MOLITVU SVE VJERNIKE I CIJELU CRKVU ZA MIR U SVETOJ ZEMLJI

Tekst: R. F.

Foto: Vaticannews

Papa Franjo je prilikom govora održanoga pred novim veleposlanicima ovjerovljenima pri Svetoj Stolici pozvao sve vjernike i Crkve u cijelom svijetu da se pridruže duhovskom bdijenju koje će se, na poticaj katoličkih ordinarija, održati u subotu, 22. svibnja 2021. u crkvi svetoga Stjepana u Jeruzalemu, moleći za dar mira.

Mislim na ono što se ovih dana događa u Svetoj zemlji te zahvaljujem Bogu na odluci da se zaustave oružani sukobi i nadam se da će se slijediti putovi dijaloga i mira, rekao je tom prilikom Papa.

Koristim ovu prigodu, dodao je Papa – da potaknem sve pastire i vjernike Katoličke Crkve da se sjedine s njima u molitvi. Neka se u svakoj zajednici uzdigne molitva Duhu Svetomu kako bi Izraelci i Palestinci pronašli put dijaloga i oprosta, kako bi bili strpljivi graditelji mira i pravednosti, otvarajući se, korak po korak, zajedničkoj nadi, suživotu među braćom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon