PAPA FRANJO POZVAO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA OSIGURA MIR U LIBIJI

Tekst: D. S.

Foto: La Stampa

Nakon podnevne molitve na Trgu svetog Petra u Rimu, u nedjelju, 14. lipnja 2020. papa Franjo je pozvao međunarodnu zajednicu da se zauzme za uspostavu mira i stabilnosti u Libiji, te da pomogne brojnim migrantima koji se nalaze u toj sjevernoafričkoj zemlji.

Napomenuo je da s velikom strepnjom prati dramatičnu situaciju u Libiji koja je posljednjih dana bila prisutna u njegovim molitvama. Pozvao je međunarodne organizacije i sve koji imaju političku i vojnu odgovornost da pokrenu traženje puta koji vodi miru, stabilnosti i jedinstvu Libije. Također je molio i za tisuće migranata, izbjeglica, azilanata i raseljenih ljudi u Libiji. Naime, zdravstvena je situacija pogoršala njihove ionako nesigurne uvjete koji su ih, iskorištavanjem i nasiljem, učinili ranjivijima. Papa Franjo je u završnim riječima pozvao međunarodnu zajednicu da uzme u obzir njihovo stanje, utvrđujući putove i dajući sredstva da im se osigura potrebna zaštita, dostojanstveni uvjeti i budućnost koja daje nadu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon