PAPA FRANJO KRENUO NA HODOČAŠĆE U JUŽNI SUDAN I DR KONGO

Tekst: Panopticum

Foto: Vatican News

Papa Franjo je u utorak, 31. siječnja 2023. krenuo iz rimske zračne luke u DR Kongo. Na taj način je započelo njegovo 40. apostolsko putovanje u okviru kojega će prvo otići u Kinshasu, a potom u Jubu, glavni grad Južnoga Sudana, gdje će se zadržati od 3. do 5. veljače 2023. „Ekumensko hodočašće mira“ – kako ga je sâm nazvao, papa Franjo će posjetiti dvije zemlje na periferiji svijeta, obje prožete vrlo snažnim proturječjima, jer imaju mnogo prirodnih bogatstava, ali i opustošeno stanovništvo koje je pogođeno siromaštvom i nasiljem.

Zrakoplov kompanije Ita Airways će s Papom stići u Kinshasu nakon gotovo sedam sati leta a po dolasku u međunarodnu zračnu luku N’djili će ga dočekati apostolski nuncij nadbiskup Ettore Balestrero i Premijer DR Konga. Nakon predstavljanja izaslanstva papa Franjo odlazi u Palais de la Nation, gdje će ga dočekati predsjednik republike Felix Tshisekedi Tshilombo. Nakon kurtoaznoga posjeta Predsjedniku Sveti će se Otac susresti s predstavnicima vlasti, građanskoga društva i Diplomatskim zborom akreditiranim u DR Kongo.

Nakon dvodvenog boravka u DR Kongo papa Franjo odlazi u Južni Sudan gdje će boraviti od 3. do 5. veljače 2023. U tom periodu Sveti će Otac biti u Jubi, glavnom gradu Južnoga Sudana odakle se posljednjega dana boravka vraća večernjim direktnim letom u Rim.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon