PAPA DAROVAO 100 TISUĆA EURA MIGRANTIMA NA LEZBOSU

Tekst: D. S.

Foto: VN

Migracijski centar Team Humanity na otoku Lezbosu, nedaleko od Mitilene, najvećeg grada tog grčkog otoka gdje svakodnevno boravi od 500 do 800 djece, posjetio je u srijedu, 8. svibnja 2019. godine kardinal Konrad Krajewski, Papin djelitelj milostinje. Migranti su na Lezbosu došli uglavnom iz Afganistana, Iraka, Irana, Sirije i Sjeverne Afrike. U Grčkoj ih ima oko 70 tisuća od toga 14 tisuća samo na otocima i 7 tisuća na otoku Lezbosu. Centar na čijem je čelu voditelj Salam Aldeen funkcionira zahvaljujući privatnim donacijama, a ne fondovima Europske unije ili države Grčke.

Kardinal je došao na Lezbos u pratnji monsinjora Jean-Clauda Hollericha, luksemburškog nadbiskupa i predsjednika Vijeća europskih biskupskih konferencija, te monsinjora Sevastianosa Rossolatosa, nadbiskupa Atene, kako bi izrazio Papinu solidarnost prema izbjeglicama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon