PANEL GRAĐANA EUROPE: POLITIČARI EUROPSKE UNIJE NEMAJU SLUHA O BUDUĆNOSTI EU

Tekst: Panopticum

Foto: EP

Drugi panel europskih građana na temu Europska demokracija – vrijednosti i prava, vladavina prava, sigurnost, sastao u petak, 12. studenog 2021.  na kojem su podijeljena iskustva s prvog susreta u rujnu  na kojem je rečeno da političari u Europskoj uniji nemaju dovoljno sluha o budućnosti Europe. Drugi panel jedan je od ukupno četiri panela na kojima Europljani raspravljaju o temama kao što su gospodarski oporavak, zaštita okoliša, demokracija, migracije i EU u svijetu. Posljednja plenarna sjednica održana je 22. i 23. listopada u Strasbourgu, a dio građana istaknuo je da imaju dojam kako ideje ove Konferencije i njihovi stavovi ne dopiru do političara u Europskoj uniji.

Naime, građani EU žele pozitivan ishod Konferencije o budućnosti Europe, ali ne znaju što se događa u Europskoj uniji, što predstavlja ozbiljan problem, jednako kao i to da se drugi ljudi boje Europe. Iduća i posljednja sjednica panela trebala bi se održati u prosincu 2021. u europskom institutu u Firenci u slučaju povoljne epidemiološke situacije. Panel će potom usuglasiti preporuke za budućnost europske demokracije i predstaviti ih na idućoj plenarnoj sjednici Konferencije u prosincu 2021. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon