PALMIŽANA SE SPREMA ZA SEZONU 2019.

Tekst: M. Šamanić

Foto: Art Palmižana Meneghello

Prrema dostupnim fotografijama s Palmižane, jednog od najautohtonijih hrvatskih turističkih resorta nedaleko otoka Hvara, čini se da da je sve spremo za otvaranje apartmanskog kompleksa i restauranta Meneghello s istoimenom galerijom pred blagdan Uskrsa, a posljednje finiširanje vrši se u bogatom arboretumu s neizostavnom vrtlaricom. Resort  gospođe Dagmar Meneghello predstavlja jedan od vegetacijskih bisera na našim otocima.

U prilog skretanja pozornosti hrvatske i međunarodne javnosti čini i posljednji medijski uradak  Nicole Bongiornoa, sina legendarnog talijanskog TV-voditelja Mikea, koji je izazvao senzaciju filmom o Visu, inače zeta gospođe Meneghello. Talijanski mediji pišu u osvrtu na tu reportažu da je ‘ljepota Dalmacije bezgranična, a otoci magični’. Inače, film mladog Bongiornoa na festivalu u Trstu “I Leoni di Lissa” također je izazvao veliko zanimanje publike i medija. Osim toga, talijanski režiser Nicolo Bongiorno je pričom o hrvatskom otoku Visu, njegovim žiteljima, povijesti, maritivnoj baštini, ribarima, mornarima, falkuši, roniocima i prije svega pričom o ljubavi i poštovanju prema moru, osvojio žiri i publiku ovogodišnjeg Festivala arheološkog filma u Firenzi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon