OTVORENJE IZLOŽBE “U POTRAZI SVETOG GRALA” U ZAPREŠIČKOM MUZEJU

Tekst: S. Š . Š.

Foto: MMS

U subotu, 4. srpnja 2020. u Muzeju Matija Skurjeni u Zaprešiću otvara se izložba “U potrazi Svetog Grala” naivne kiparice Katarine Parađ-Vojković izborom skulptura u drvu i akademske slikarice Katarine Vojković izborom slika u tehnici ulja i akrila na platnu. Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, a izložbu će otvoriti ravnatelj Muzeja Matija Skurjeni Ante Žaja.Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja 2020. godine.

Više od pedeset godina Katarina Parađ-Vojković predano stvara, oblikuje i izlaže svoje prepoznatljive drvene skulpture nastale kao rezultat emotivne sublimacije svijeta oko sebe. Kao jedna od najpoznatijih naivnih kiparica danas, Katarina Parađ-Vojković od najranijeg je djetinjstva iskazivala interes za umjetničkim izričajem. Katarina Parađ-Vojković slavi život običnog čovjeka, te pronalazi sreću i dragocjene trenutke u vlastitom okruženju, prirodi, obitelji i tradicionalnim vrijednostima, dok Katarina Vojković ukazuje na tabu teme koje su skrivene i o kojima se ne govori, ali također čine našu svakodnevnicu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon