OVOGODIŠNJI PORT OF DANCE DONOSI 11 PREDSTAVA

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

Riječki festival suvremenog plesa pod nazivom “Port of Dance” u svom trećem izdanju se odvija od 11. do 15. svibnja 2022. a imat će na programu sedam predstava i četiri projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti. Novost festivala su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti koje će se moći pogledati od 11. do 14. svibnja u prostoru nazvanom Mali HKD, u Križanićevom prolazu.

12. svibnja 2022. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku nastupit će rumunjska koreografkinja i filmašica Simona Deaconescu sa svojim Choreomaniacs, sljedećeg dana gostuje turski duo Evrim Akyay & Su Güzey s predstavom “Kitty kitty” u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a nakon njih Zagrebački plesni ansambl i Borna Babić s predstavom “Okvir u HKD-u”. U subotu 14. svibnja festival se nastavlja u Exportdrvu gdje će se odigrati Spektakl Studija za suvremeni ples i Irme Omerzo. Te večeri je u HKD-u na programu nastup belgijskog plesača i koreografa Cassiel Gaube sa svojim Soirée d’études.

Posljednje dvije predstave Port of Dance festivala nastale su u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. U Pomorskom i povijesnom muzeju nastupit će Petra Hrašćanec i Saša Božić s predstavom “Nestani” a festival zaključuje predstava radnog naziva “Izvedbeni projekt 2” Mateja Kejžara.

Port of Dance organizira Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, uz potporu projekta Perform Europe – Europska unija, Ministarstva kulture i medija RH, Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Rezidencije Kamov.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon