OTVORENO PISMO TOMISLAVU BULIĆU GRADONAČELNIKU BENKOVCA

Tekst: SHZ

Foto: Vlada RH/PZB

Poštovani gradonačelniče grada Benkovca!

Predlažemo da inicirate da Gradsko vijeće Benkovca  što prije donese Odluku da Grad Benkovac  kupi u stečaju upravnu zgradu bivše Poljoprivredne zadruge Vukšić koja se nalazi u centru mjesta Vukšić u kojoj bi bio smješten Društveni dom s ogrankom gradske knjižnice u Vukšiću, a u kojem bi djelovale i kulturne udruge s područja Vukšića. Napominjemo da je Vukšić jedan od najvećih mjesta u gradu Benkovcu. S našom idejom slažu se mještani Vukšića, mjesni odbor Vukšića kao i kulturno – umjetničke udruge s područja Vukšića. Upravna zgrada je kroz povijest već bila Društveni dom, a ista je izgrađena prije 15. veljače 1968. godine i po tome već ima građevinsku dozvolu za obnovu. Grad Benkovac može koristit i nepovratna sredstava Europske unije za obnovu Društvenog doma.

Još u vrijeme vladavine Šubića Zrinskih u Vukšiću je bilo sijelo hrvatskog suda (stola) Lučke županije, kojem su predsjedavali plemićki suci (rotni suci – zakleti suci), koji je bio podvrgnut banu – vrhovnom sucu kraljevstva, a danas u samostalnoj hrvatskoj Vukšić nema ništa, te je mjesto prepušteno samo sebi.

Poštovani gradonačelniče, hoćemo izgradnju Društvenog doma zajedno s ogrankom gradske knjižnice u Vukšiću i prostorije za udruge, što prije.

Za sve informacije u vezi eventualne zainteresiranosti za upravnom zgradom PZ “Vukšić” možete se obratiti odvjetnici Mariji Brčić, tel. 099-4222911.

Benkovac, 10. srpnja 2020. godine
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PODRUŽNICA BENKOVAC

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon