OTVORENJE IZLOŽBE PORVENIR RENATE POLJAK U GALERIJI KRANJČAR

Tekst: K. Iveta

Foto: GK

U četvrtak, 24. rujna 2020. u Galeriji Kranjčar u Zagrebu otvara se izložba vizualne umjetnice Renate Poljak pod nazivom „Porvenir (Budućnost)“. Izložba Renate Poljak ostaje otvorena do 20. listopada 2020. godine.

Da podsjetimo, njen istoimeni film “Porvenir”, o gradiću koji su osnovali hrvatski migranti, žiri 18. Liburnia Film Festivala (LFF) je 2020. godine nagradio za najbolji film, najbolju kameru i najbolji dizajn zvuka.

Renata Poljak rođena je 25. travnja 1974. u Splitu, gdje je na Umjetničkoj akademiji diplomirala 1997. godine kao profesorica likovne kulture. Postdiplomski studij zavšava na Likovnoj Akademiji E.R.B.A.N 1999. godine u Nantes-u, a 2002. boravi na San Francisco Art Institute, kao dobitnica ArtsLink stipendije. Različite rezidencijalne programe realizirala je u New Yorku, Beču i Parizu. Održala je dvadesetak samostalnih izložbi između ostalih u Art in General u New Yorku, galeriji Artopia u Milanu, Museum Quartier u Beču, Louvreu i Palais de Tokyo u Parizu, gdje je imala i retrospektivu svojih filmova u Centru Georges Pompidou. U Parizu je također nastupila u sklopu međunarodnog festivala Art Photo u Grand Palaisu. Izlagala je na velikom broju skupnih izložbi te bila sudionicom brojnih festivala. Dobitnica je desetak značajnih nagrada.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon