OTVORENI DAN KEMIJE 2019.

Tekst: D. S.

Foto: Matko Meštrović

Otvoreni dan kemije dio je cjelodnevnog događanja pod nazivom Dan i noć na PMF-u. Kao i svakog proljeća do sada, počevši od 2008. godine, i ove godine, točnije 5. travnja 2019., održati će se jednodnevna popularno – znanstvena manifestacija na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Otvoreni dan kemije uključuje niz popularno-znanstvenih  radionica namijenjenih učenicima srednjih škola, budućim studentima, pa čak i radionice namijenjene najmlađoj publici te obilazak interaktivnog izložbenog prostora, te predavanja. Svrha Otvorenog dana jest jednostavnim, zabavnim i veselim pristupom približiti kemiju posjetiteljima različitih dobnih skupina i interesa.
Za radionice i predavanja je potrebna rezervacija a moguće ih je napraviti putem klika na jednu od poveznica: predavanjaradionice i znanstvene čarolije. Predviđeno trajanje jedne radionice je 45 minuta. Broj mjesta je ograničen i moguće je sudjelovati samo uz prethodnu najavu. Svaka od niže navedenih radionica održat će se u pet termina i to u 10, 11.30, 14, 15.30 i 17 sati. Teme radionica:
Anorganska kemija
Analitička kemija
Biokemija 1
Biokemija 2
Fizikalna kemija
Organska kemija
Računalna kemija
Anorgansko-organska kemija
Kutak nazbilj

Osim radionica napravljen je raspored za predavanja i to kako slijedi:
Nenad Judaš u 10 sati,
Dominik Cinčić u 11 sati,
Vladimir Stilinović u 12.30 sati,
Studenti Kemijskog odsjeka u 13.30 sati,
Ivan Nemet u 15 sati,
Hrvoj Vančik u 16 sati.

Za sve ostale dodatne informacije pišite na: [email protected]

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon