OTVORENE PRIJAVE ZA EDUKACIJU MLADIH O LJUDSKIM PRAVIMA

Tekst: Hana Kilijan

Foto: SSMH

Novi ciklus edukacije pod radnim nazivom „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) održati će se u periodu od 14. ožujka do 2. lipnja 2022. godine u Zagrebu, Splitu i Osjeku.

Prijave traju do ponedjeljka, 28. veljače 2022., a prijaviti se može preko prijavnog obrasca: https://forms.gle/pdKBqoqDpLtReenz6.  Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina i održavat će se uživo u Zagrebu, Osijeku i Splitu, dok je za mlade iz drugih krajeva Hrvatske omogućeno sudjelovanje na daljinu.

Na edukaciji će se mladi susresti s tekstovima raznih autora poput C. S. Lewisa, Karola Woytile, Viktora Frankla, Vaclava Havela, Georgea Weigela i mnogih drugih te će raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, solidarnost i kultura. Rasprave će voditi educirani mentori, a održavat će se u malim grupama te u ugodnoj i mladenačkoj atmosferi.

Edukacija će mladim sudionicima omogućiti bolje razumijevanje čovjeka i njegova dostojanstva, kao i priliku za promišljanje o solidarnosti koja povezuje i kulturi koja oplemenjuje. Sudionici će se upoznati i s važnosti traženja i pronalaska smisla te preuzimanja odgovornosti kako bi se postigla istinska sloboda. Također, sudionici će se upoznati s osnovnim konceptima ljudskih prava te korištenjem jezika kakav se koristi u institucijama Ujedinjenih nacija.

Po završetku edukacije polaznici mogu postati članovi Svjetskog saveza mladih, zajednice prijatelja koja mladima omogućuje osobni i profesionalni razvoj. Članstvo u Svjetskom savezu mladih odlična je prilika za sve mlade koji žele biti proaktivni u zajednici i sudjelovati u izgradnji boljega društva, koje na prvo mjesto stavlja čovjeka, njegovu vrijednost i njegove potrebe. Iskustva dosadašnjih polaznika edukacije iznimno su pozitivna.

Organizator edukacije je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska. SSMH je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova. U središtu djelovanja je promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon