OTVORENA NOVOIZGRAĐENA ZGRADA OSNOVNE ŠKOLE U NEBOJANU

Tekst: Panopticum

Foto: SMŽ

U nastojanjima preokreta negativne demografske statistike i istovremenog pružanja jednog od osnovnih uvjeta obrazovanja u Sisačko-moslavačkoj županiji, u petak, 28. srpnja 2023. godine, župan Ivan Celjak svečano je otvorio zgradu Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Nebojanu, naselju na području grada Petrinje.

Otvorenju škole prisustvovali su učenici, profesori, ravnatelji drugih osnovnih škola, mještani, predstavnici izvođača, projektanata, nadzora i predstavnice Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sendi Bužleta Špiček i Katarina Ravnjak, te petrinjska gradonačelnica, saborska zastupnica Magdalena Komes, sa suradnicima.

Stara je škola bila izgrađena sredinom devedesetih, no u potresu je teško oštećena i bila je potrebna cjelovita obnova, praktički nova gradnja, jer je izvorna zgrada u cijelosti razgrađena. Sisačko-moslavačka županija kao osnivač škola na petrinjskom području, tako i ove kojoj pripada područna škola u Nebojanu, pokrenula je postupak izgradnje nove škole, riješila svu potrebnu dokumentaciju, provela postupke nabave, povukla sredstva i u konačnici izgradila školu. Nebojanski osnovci prošlu su školsku godinu nastavu pohađali u desetak kilometara udaljenoj Područnoj školi Češko Selo.

Sisačko-moslavačka županija je za učenike ove osnovne škole nabavila i novu, kvalitetnu opremu. U kupnju informatičke opreme i školskog namještaja uloženo je ukupno više od 7,5 tisuća €. U tijeku su i radovi završnog uređenja okoliša nove škole i sportskog igrališta uz nju.

Podsjetimo, Sisačko-moslavačka županija je u ovu obnovu uložila više od milijun eura. Inače, u pet osnovnih škola na petrinjskom području, svima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, u školskoj godini 2022./2023. godine bilo je 1.365 učenika, a 2023./2024. će ih biti 1.373.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon