OTVORENA IZLOŽBA PETRA HRANUELLIJA U ČAKOVCU

Tekst: R. F.

Foto: CZK Čakovec

Skulpture i crteži ženskih Venera oblikovani osobitim kiparskim i crtačkim izričajem autora Petra Hranuellija od četvrtka, 21. ožujka 2019. nalaze se u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec. Otvorenju izložbe “Skulpture i crteži Petra Hranuellija” nazočila je čakovečka likovna publika i ovdašnji poznavatelji autora. Izložba se može razgledati do 8. travnja 2019.

Na svečanom otvorenju izložbe o umjetnikovom radu govorila je likovna kritičarka Iva Körbler. Izložbenu večer je moderirala Čakovčanka Marta Horvat, a Petar Hranuelli zahvalio je svima što mu je omogućeno prvi put predstaviti se u Čakovcu. Hranuelli je u svom govoru istaknuo da je Venera od pamtivijeka poznata i interesantna u kiparstvu kao i u slikarstvu. Naime, crteži su povezani sa skulpturom jer je on osnova i slikarstva i kiparstva, međutim Hranuelli većinu crteža realizira i u skulpturi. Bavi se linijom jer je ona kiparski crtež dok je slikarski crtež malo drugačiji. Hraunelli koristi razne vrste kamena, tako da na izložbi ima skulptura od kamena iz Like, zatim talijanske Carrare, makedonskog mramora iz Prilepa, pa čak i iz zagrebačkog Bizeka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon