OTVORENA IZLOŽBA O CVIJEĆU I KRILATIM STVORENJIMA

Tekst: D. S.

Foto: MH

U petak, 7. veljače 2020. u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu otvorena je izložba pod nazivom “O cvijeću i krilatim stvorenjima” kao mali presjek tek jednoga dijela kreativnih raspona Vladimira Dodiga Trokuta. Na izložbi su izloženi radovi iz privatnih kolekcija obitelji Zlonoga, Ivora Zidarića i Nikole Albaneže. Tokom trajanja izložbe u galeriji će se prikazivati dokumentarni film Vladimire Spindler ”Prijateljstvo s Trokutom”. Izložba ostaje otvorena do 21. veljače 2020.

Vladimir Dodig Trokut (1949. – 2018. ) je hrvatsko-slovenski svjetski likovni umjetnik, šaman, sakupljač umjetnina, galerist, muzeolog, donator, povjesnik, antropolog, teoretičar, predavač, publicist, tvorac mnogobrojnih muzejskih projekata i proizvodnih poligona tvornica-muzeja, te osnivač prvog svjetskog Anti-muzeja. Trokutova umjetnička ostavština sačinjava više od 700 problemskih izložbi, akcija, performanasa, body arta, instalacija, wundercammera, living teatra, monodrama, te kazališnih predstava. Njegovo ime nalazi se u više enciklopedija i leksikona kao i u svjetskim pojmovnicima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon