OTVORENA IZLOŽBA O 7 TISUĆA GODINA ŠPILJE VRLOVKA

Tekst: Panopticum

Foto: Općina Kamanje

Zavičajni muzej Ozalj u suradnji s Gradskim muzejom Karlovac i Javnom ustanovom Natura Viva organizirao je izložbu “Vrlovka nakon 7.000 godina”, koja je svečano otvorenja u subotu, 15. lipnja 2019. godine u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja.

Izložba „Vrlovka nakon 7000 godina“ osmišljena je s ciljem prezentacije javnosti svih relevantnih arheoloških artefakata pronađenih u špilji Vrlovci, koji potvrđuju kontinuitet života na ovim prostorima uz rijeku Kupu od 5 tisuća godina prije Krista do današnjih dana. Dio izložbe posvećen je samim istraživanjima, koja su provedena u nekoliko navrata u samoj špilji i oko nje, te njezinoj prirodnoj i biološkoj važnosti s kojom je čovjek morao ostvariti suživot i za vrijeme mlađeg kamenoga  doba i u današnja vremena. Riječ je o prvoj takvoj cjelovitoj i raznolikoj izložbi o špilji Vrlovci. Izložba je ostvarena u sklopu programa javnih potreba u kulturi Karlovačke županije za 2019. godinu i ostaje otvorena do 31. kolovoza 2019. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon