OTVOREN NAUTIČKI SAJAM “VENICE BOAT SHOW 2023.”

Tekst: Panopticum

Foto: Salone Nautico di Venezia

Od srijede, 31. svibnja do nedjelje, 4. lipnja 2023., ponovno se u povijesnom venecijanskom Arsenalu održava četvrto izdanje Venice Boat Showa, jednog od glavnih međunarodnih sajmova posvećenih nautici. Nautički sajam u Veneciji organizira se pod pokroviteljstvom UCINA Confidustria Nautica, a nastao je kao rezultat  dobre suradnje s popularnim sajmom u Genovi „I Saloni Nautici”.

Nautički događaj koji istražuje svaki aspekt jedrenja i gradnje brodova, imat će u ovogodišnjoj ponudi za sve posjetitelje sajma:

  • vodeni bazen od 55.000 četvornih metara s preko 1.100 dužnih metara pontona s 240 vezova za jahte, superjahte, jedrilice i druge vrste plovila;
  • vanjski izložbeni prostor od 30.000 četvornih metara;
  • zatvorenog izložbenog prostora od 5000 četvornih metara.

Na ovogodišnjem izdanju sajma u Veneciji ima mnogo novosti iz svijeta nautike, počevši od kreiranja novih tematskih područja i širenja segmenta “eko-održive nautike” do operativne prezentacije novog suhog doka. Poznato je da je Venice Boat Show ujedno i velika prilika za razgovor o ekološkoj održivosti te saznanje više o obrazovnim i sportskim aktivnostima čiji su protagonisti more i laguna s kojima je Venecija oduvijek bila neraskidiva veza. Izlagači su naglasak stavili na dizajn, inovacije, te električne, hibridne i pogone na vodik ukomponirane u tradicionalnu brodogradnju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon