OTVOREN NATJEČAJ ZA KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

Tekst: M. Š.

Foto: Greenpeace

Iz EU fondova je prije nekoliko dana otvoren natječaj iz operacije 4.2.2. “Korištenje obnovljivih izvora energije”, u svrhu učinkovitog  korištenja  energije, u vrijednosti od 70 milijuna kuna. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2020., a njime se potiče izgradnja i opremanje objekata za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Na natječaj se mogu javiti fizičke i pravne osobe registrirane u RH. Intenzitet potpore iznosi do 50 posto od ukupno prihvatljivih troškova, a iznos potpore je od 15.000 eura do 1.000.000 eura, odnosno do 200.000 eura za poduzetnike-početnike.

Prihvatljive aktivnosti na natječaju su građenje, rekonstrukcija i opremanje objekata za prijem, obradu i skladištenje sirovine za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora s pripadajućom opremom i infrastrukturom, zatim opći i nematerijalni troškovi.

Nadležno ministarstvo skreće pozornost da su ulaganja u obnovljive izvore energije u sklopu ovog natječaja prihvatljiva za vinare odnosno za djelatnost prerade grožđa za proizvodnju vina, s obzirom da u ista nisu prihvatljiva u sklopu mjere Ulaganja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. – 2023. Više o natječaju možete pronaći ovdje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon