OTVOREN NATJEČAJ ZA JAVNE PUBLIKACIJE O SIROMAŠTVU U HRVATSKOJ

Tekst: J. Adamlje

Foto: HMPS

Hrvatska mreža protiv siromaštva (HMPS) – Croatian Anti Poverty Network (CAPN) raspisala je poziv za prijavu na 8. dodjelu nagrade “Svjetionik” za novinarske radove koji dostojanstveno izvještavaju o siromaštvu. Prijave radova su otvorene do 1. travnja 2024. godine a sve dodatne informacije i prijavni obrasci dostupni su na internetskoj poveznici: https://hmps.hr/nagrada-svjetionik-za-dostojno-izvjestavanje-o-siromastvu-u-hrvatskoj-4/. Ocjenjivanje novinarskih radova vrše osobe s iskustvom siromaštva.

Na natječaj se prihvaćaju sve kategorije novinarskih radova koji su objavljeni u periodu od 1. ožujka 2023. do 1. travnja 2024. godine: tiskani/online, radijski i televizijski. Tijekom niza godina, novinari dobitnici ističu vrijednost ove Nagrade zbog činjenice što su njihove radove nagrađivali oni zbog kojih su radovi i nastali. HMPS Nagradom želi promovirati izvještavanje o siromaštvu koje se temelji na poštivanju ljudskih prava i dostojanstva osoba s iskustvom siromaštva, koje izbjegava senzacionalizam i koje dovodi do konstruktivnih rješenja za suzbijanje i prevenciju siromaštva u Hrvatskoj.

Naziv „Svjetionik“ ukazuje na važnost medijskih priloga koji, osim što rasvjetljuju pojedine životne priče i prikazuju realan kontekst u kojem se određeni fenomeni odvijaju, usmjereni su na sustavna rješenja problema siromaštva i utjecaj na donositelje odluka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon