OTVOREN NATJEČAJ ZA INOVATIVNA TEHNOLOŠKA RJEŠENJA U MEĐUNARODNOJ ZRAČNOJ LUCI ZAGREB

Tekst: L. C. M.

Foto: MZLZ

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) pokreće projekt s natječajem za inovativna rješenja, s ciljem unapređenja aerodromskih usluga i iskustva putovanja u zračnoj luci. Ovaj jedinstveni izazov, prvi put predstavljen u Hrvatskoj, malim i srednjim poduzećima, akademskoj i start up zajednici pruža priliku da implementiraju svoje ideje i osiguraju napredna tehnološka rješenja u zračnoj luci te osvoje vrijedne nagrade. Prijave se zaprimaju do 26. srpnja 2024. godine putem internetske poveznice – http://www.pyazagreb.zag.aero/

„Kroz ovaj projekt želimo pronaći kandidate koji će na inovativan način osmisliti i poboljšati putničko iskustvo uzračnoj luci, a sve kroz zajednički nazivnik: Zračna luka budućnosti. Za svo vrijeme trajanja natječaja kandidati će moći pregledati uvjete, dobiti dodatne informacije te prijaviti svoj projekt“, pojasnili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Inovativnost projekata će se vrednovati kroz tri ključne kategorije: zeleni aerodrom, automatizacija usluga i osobito putničko iskustvo. Projekte će vrednovati poseban stručni žiri prema definiranim kriterijima, a tri najbolja rješenja bit će nagrađena vrijednim nagradama. Ocjenjivat će se sljedeći kriteriji: relevantnost predloženog rješenja za zagrebački aerodrom, inovativnost projekta, kvaliteta opisa projekta, izvedivost te sastav, odnosno prezentacija tima.

Završno, iz MZL Zagreb naglašavaju da projekt pod nazivom “Play Your Airport” predstavlja izvanrednu priliku za inovatore iz različitih područja koji će ponuditi rješenja za unapređenje usluga zagrebačke zračne luke te jedinstveno iskustvo putovanja, stoga se pozivaju svi zainteresirani da se prijave na ovaj zanimljivi natječaj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon