OTVOREN NATJEČAJ ZA ČLANOVE NO HRT

Tekst: D.S.

Foto: www.hrt.hr

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije raspisao je 20. srpnja 2017. godine natječaj za izbor četiri člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije zbog prijevremenog prestanka mandata članovima Nadzornog odbora HRT-a. Četiri člana Nadzornoga odbora HRT-a biraju se na mandat od četiri godine, a natječaj je objavljen u Narodnim novinama te na službenim internetskim stranicama Hrvatske radiotelevizije. Prijave se primaju 30 dana od dana objave, a prijaviti se mogu samo hrvatski državljani koji imaju završen sveučilišni diplomski ili s njim izjednačen studij, aktivno znaju najmanje jedan svjetski jezik te imaju najmanje deset godina radnog iskustva.

Pri izboru članova vodit će se računa o tome da barem jedan član bude iz financijske i barem jedan iz pravne struke te da većina članova Nadzornoga odbora Hrvatske radiotelevizije ima radno iskustvo u području medija. Kako se navodi u natječaju Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora razmotrit će sve podnesene kandidature te će predložiti članove Nadzornoga odbora HRT-a Hrvatskomu saboru, koji imenuje članove Nadzornoga odbora Hrvatske radiotelevizije većinom glasova svih zastupnika.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon