OTVOREN MAĐARSKI MEDIJSKI CENTAR U BILJU

Tekst: B. D.

Foto: GS

U Bilju je, u subotu, 27. travnja 2019. godine, svečano otvoren Medijski centar Mađara u Hrvatskoj. Izgradnjom Medijskog centra Mađara u Hrvatskoj stvoreni su uvjeti za rad uredništva tjednika na mađarskom jeziku “Uj Magyar Kepes Ujsag” te urednišva TV emisije na mađarskom jeziku „Dravataj“.Ukupna vrijednost radova i opreme je oko 2,8 milijuna kuna, a u cijelosti je financirana iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Svečanost otvaranja Medijskog centra uveličali su svojom nazočnošću NJ. E. József Magyar, veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj i NJ. E. Antonio De Blasio, generalni konzul Mađarske u Osijeku, a tijekom svečanosti nazočnima se obratio Robert Jankovics, zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskome Saboru, Ferenc Kalmár i Milan Bošnjak, mađarski supredsjedatelj te hrvatski zamjenik supredsjedatelja Mješovitog odbora za uzajamnu zaštitu mađarske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Mađarskoj, Vladimir Bilek, predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, Árpád János Potápi, državni tajnik za Ureda za Mađare izvan Mađarske te Alen Tahiri, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon