OTVOREN KAMP VATROGASNE MLADEŽI

Tekst: N. Francetić

Foto: HVZ

I ove je godine Kamp vatrogasne mladeži smješten u Fažani nedaleko Pule otvorio svoja vrata za više od tisuću pripadnika vatrogasne mladeži. Kamp koji se ove godine održava u 11 smjena u razdoblju od 17. lipnja do 2. rujna 2019. godine, posjetili su i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac, ujedno i zamjenik predsjednika HVZ-a. Oni su obišli smještajne jednice kao i sportske sadržaje koji su ove godine preuređeni te pružaju polaznicima više aktivnosti, od sportskih igara do vatrogasnih vježbi. Visoki vatrogasni dužnosnici su imali prilike i popričati sa sudionicima Kampa, saznati njihove dojmove te se pridružiti u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

VATROGASNI KAMP U FUNKCIJI 365 DANA U GODINI

Predsjednik HVZ-a, Ante Sanader podsjetio je kako vatrogastvo u Hrvatskoj ima dugu tradiciju, ali i da to vatrogastvo svoju budućnost ima u mladim naraštajima – „Mladi su naša najveća snaga, a u Hrvatskoj postoje čitave obitelji koje su vezane za vatrogastvo. Kamp će u budućnosti poboljšati svoje kapacitete, ali i proširiti sadržaje te postati mjesto gdje će se svi vatrogasci moći educirati, obučavati i vježbati za natjecanja“, rekao je.

„Smisao ovog vatrogasnog Kampa nije samo da djeca dođu i uživaju u ljetnim radostima već da on ima i edukativnu ulogu“, podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković i dodao kako Kamp u budućnosti neće biti samo odgojno-obrazovno mjesto već će raditi tijekom cijele godine i okupljati vatrogasce, veterane, voditelje vatrogasne mladeži… „Tako će Kamp postati mjesto gdje će vatrogasna mladež odrastati, ali i mjesto koje će moći posjetiti i kao odrasli vatrogasci“, zaključio je Tucaković.

POLIGON ZA BUDUĆE NARAŠTAJE VATROGASACA

U ime domaćina posjetu se pridružio i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac koji je podsjetio na povijest razvoja Kampa koji je prvotno bio smješten u Novom Vinodolskom, a upravo je Istarska županija predložila ovu lokaciju na kojoj je Kamp smješten danas. „Boravak u Kampu je dragocjeno iskustvo jer velik broj djece nije nikada vidio more, ali osim kupanja Kamp ima i svoj programski dio od društvenih aktivnosti do vatrogasnih igara, a boravak u Kampu poligon je i za nastanak brojnih dugogodišnjih prijateljstva. Velik broj tih mladih posjetitelja ostali su u vatrogasnog organizaciji do danas i to je bit ovoga Kampa. Naša želja je da Kamp živi 365 dana u godini“, rekao je Kozlevac.

Sudionici Kampa opisali su gostima svoje aktivnosti te izrazili zadovoljstvo sadržajima i smještajem, uz najavu kako se već sada vesele ponovom dolasku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon