OTVOREN 15. FESTIVAL HRVATSKE GLAZBE U BEČU

Tekst: D. Sremiš

Foto: Veleposlanstvo RH Beč

Otvorenje 15. Festivala hrvatske glazbe u Beču, a koji se održava od 19. listopada do 5. studenog 2019. godine, obilježen je u Veleposlanstvu RH prigodnom svečanošću koja je okupila velik broj gostiju. Nakon pozdravih riječi veleposlanice Vesne Cvjetković koja je istaknula “ulogu kulture u brandiranju nacije”, voditelj Festivala Josip Nalis predstavio je program s posebnim naglaskom na 1. koncertu Festivala: vokalno-scenskom projektu Katarine Livljanić i ansambla Dialogos “Judita”, prema tekstu Marka Marulića. Poziv publici da posjete sve koncerte Festivala uputila i pročelnica za kulturu Grada Zagreba Milana Vuković Runjić, koja je zajedno s vodteljicom odjela za kulturu Verom Šimić Jajčinović i ravnateljem Kulturno informativnog centra Petrom Bujasom svojim dolaskom u Beč uveličala otvorenje Festivala.

Osim Katarine Livljanić i ansambla Dialogos, na festivalu u Beču će između ostalih nastupiti i Ivan Krpan – pobjednik Busoni-natjecanja 2017. i jedan od najperspektivnijih hrvatskih pijanista, zatim Zagrebački kvartet – jedan od najistaknutijih hrvatskih komornih ansambala stoljetne povijesti, Zvjezdan Ružić Sextet – peterostruki dobitnik Porina i šesterostruki dobitnik nagrade u kategoriji Jazz-glasovir, te čelistica Anastasia Kobekina, jedna od najtalentiranijih mladih umjetnica svoje generacije i višestruko nagrađivani pijanist Lovre Matašić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...