OTVARANJE IZLOŽBE RENATE MLADIĆ

.Tekst: B. Draganić, prof.

Foto: KGZ

U ponedjeljak, 18. ožujka 2019. u 18.30 sati u Čitaonici Knjižnice Dubrava, Avenija Dubrava 51A u Zagrebu otvara se izložbe pod naslovom BOŽJE SJEME – DAR ŽIVOTA slikarice i keramičarke Renate Mladić. Izložba ostaje otvorena do 18. travnja 2019. godine. Autorica će na izložbi Božje sjeme – dar života, u Knjižnici Dubrava, izložit pejzaže, mrtvu prirodu, aktove te glagoljicu na svili. Izvor njezinoga slikarskoga nadahnuća jest krajolik. On je izraz njezinoga unutarnjega života, njezine snage. Slikarica svoj doživljaj izražava neposredno i smiono pouzdavajući se u siguran crtež, ali i sposobnost oblikovanja prostora i površine u kolorno-tonskim vrijednostima boje.

Renata Mladić rođena je 25. prosinca 1965. godine u Zagrebu. Slikanjem se počela baviti 1995. godine. Dugi niz godina bila je članica Likovne sekcije AMACIZ Društva diplomiranih inženjera i prijatelja kemijsko-tehnološkog studija koju je vodio slikar profesor Aleksandar Forenbacher, gdje je i stekla likovnu naobrazbu. Rad s djecom potaknuo ju je da se dalje školuje pa je u sklopu Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay završila tečaj oblikovanja keramike. S edukacijom je nastavila u Centru kulture na Peščenici – Knap pod vodstvom Ivančice Žnidarčić-Cindrić. Sudjelovala je na brojnim slikarskim kolonijama od kojih su mnoge humanitarnog karaktera. Do sada je imala šest samostalnih izložbi, a izlagala je i na brojnim skupnim izložbama. Živi i radi u Zagrebu.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon