OTOK UGLJAN DOMAĆIN RADIONICA ZA DJECU S TEMAMA O KLIMI I MORU

Tekst: M. Š.

Foto: B.B.B.

Na otoku Ugljanu, u istoimenom mjestu Ugljan organizirati će 6. i 7. kolovoza 2021. radionice pod nazivom  “Mali oceanografi” za najmlađe kao i društvene igre za sve uzraste djece s temom o utjecaju klime na promjene života u morima.

U petak 6. kolovoza 2021. godine održati će popularno-znanstveno predavanje pod naslovom „Klimatske promjene – daleka budućnost ili?“ koje će održati dr. sc. Natalija Dunić a sutradan, 7. kolovoza 2021. u jutarnjim terminima biti će organizirane radionice za djecu, a u kasnopopodnevnim terminima društve igre na otvorenome za sve zainteresirane pod radnim nazivom „Morske društvene igre uz svijeće“.. Nakon održanih predavanja i radionica, večer će se nastaviti uz diskusiju, gdje će se na licu mjesta moći pitati i saznati sve što vas zanima. Svi zainteresirani osnovnoškolci mogu poslati svoje prijave na mail [email protected] a radionice i predavanja održati će se popularnoj „Bičikleti“.

Podsjetimo, petero znanstvenika iz Splita, s Hrvatskog hidrografskog Instituta, Instituta za oceanografiju i ribarstvo te Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iskazalo je želju da stanovnicima otoka, a poglavito djeci, približi svoja iskustva i znanja o istraživanjima mora. Naime, znastvenici ponukani činjenicom da je na našim otocima uvijek slabiji odabir raznoraznih aktivnosti, a posebice vezano za znanost, odlučili su organizirati radionice za najmlađe. Radionice su besplatne, a jedini uvjet za prijavu je biti osnovnoškolac te imati želju za eksperimentiranjem i zabavom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon