OTOK KRAPANJ DOMAĆIN MLADEŽI HRVATSKOG PODRIJETLA

Tekst: HMI/Panopticum

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Od 24. srpnja do 6. kolovoza 2022. na otoku Krapnju održat će se volonterski ekološko-obnoviteljski program Hrvatske matice iseljenika (HMI) pod nazivom “Eco Heritage Task Force”, koji već trideset godina okuplja mladež hrvatskog podrijetla. Sudionici programa dolaze iz cijelog svijeta, većinom su druga i treća generacija iseljenih Hrvata te susjednih manjinskih zajednica kao i Hrvata iz BiH.

Ovogodišnji domaćin programa je otok Krapanj u Šibensko-kninskoj županiji, a njegovi polaznici sudjelovat će u eko akciji uređenja otoka i pristupa plaži za invalide, čišćenju višestoljetne šume i podmorja. Predviđeni su i radovi na otočkim suhozidima.

Za sudionike će biti organizirane i raznovrsne radionice i dodatne aktivnosti kojim će bolje upoznati prirodnu i kulturnu baštinu te ribolovnu tradiciju tog područja, zatim radionica hrvatskog jezika i kulture, medijska radionica te mnogobrojni izleti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon