OTKAZAN TURISTIČKI SAJAM ITB U BERLINU

Tekst: M. Š.

Foto: AFP

Prema službenoj objavi njemačkog ministarstva zdravstva jedan od najvažnijih sajmova turističke industrije u EU i šire, ITB Berlin je otkazan, a informacija je objavljena i na službenoj stranici sajma. Nakon sajma automobila u Ženevi, to je već drugi veliki sajam u EU koji se otkazuje zbog pojave koronavirusa.

Naime, zbog pojačanog širenja koronavirusa Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo gospodarstva Njemačke inicirali su otkazivanje sajma ITB Berlin 2020. ITB Berlin je najveća turistička burza u Europi specijalizirana za odmor i putovanja Mediteranom i jedna od najvećih izložbi na prostorima Messe-a Berlin. Ove se godine očekivalo oko deset tisuća izlagača iz više od 180 zemalja. Prema grubim procjenama u prostorima sajma za vrijeme ITB-a nalazilo bi se više od 500 tisuća ljudi.

Među izlagačima je i ove godine trebao biti i hrvatski, na čelu sa Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) na čijem je štandu trebalo biti još 30-ak domaćih turističkih tvrtki i zajednica, kao i nacionalni prijevoznici. Hrvatski turizam je godinama koristio ITB u Berlinu kao posljednji indikator s pokazateljima stanja rezervacija za predstojeću turističku sezonu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon