OSNOVAN SENAT NEZAVISNOG SINDIKATA ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

Tekst: T. Wagner

Foto: NSZIVO

Održavanjem prve konstituirajuće sjednice započeo je u nedjelju, 5. lipnja 2022. godine rad Senata Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. To je savjetodavno tijelo sastavljeno od bivših čelnika i članova te drugih aktivnih ili umirovljenih znanstvenika koje se bavi prosudbom i predlaganjem zakona i drugih propisa, analizom i komentarima relevantnih društvenih zbivanja koji imaju izravan ili neizravan utjecaj na znanost i visoko obrazovanje.

Na konstituirajućoj sjednici je za predsjednika Senata izabran Krunoslav Pisk, bivši ravnatelj IRB-a i generalni direktor Interuniverzitetskog centra Dubrovnik, ujedno i počasni predsjednik Sindikata. Za njegovog zamjenika izabran je Zvonimir Šikić, počasni predsjednik Sindikata s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Ostali članovi Senata su Neven Budak (Filozofski fakultet u Zagrebu), Boris Cota (Ekonomski fakultet u Zagrebu), Pavel Gregorić (Institut za filozofiju), Boris Jokić (Institut za društvena istraživanja), Pero Lučin (Medicinski fakultet u Rijeci), Darko Orešković (Institut Ruđer Bošković), Zdravko Petak (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu) te Sonja Radas (Ekonomski institut).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon