OSMI FSK U RUJNU U HGZ

Tekst: B. D.

Foto: FSK

Osmi Festival svjetske književnosti (FSK) u organizaciji nakladničke kuće Fraktura održat će se i ove godine od 6. do 12. rujna u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ). Festival će ugostit mnogobrojne domaće, europske i svjetske književne zvijezde, a kompletan program će biti prezentirati kolovozu. Ove će godini FSK ponuditi i niz okruglih stolova posvećenih aktualnim temama i prilikama koje nam kriza otvara da ostvarimo svijet koji će biti solidarniji, empatičniji i otvoreniji. Kao i uvijek, svi razgovori prevodit će se simultano. Ulaz na neke od događanja naplaćivat će se po simboličnim cijenama, a na neke će biti slobodan.

Vizual Festivala su zajednički organizirali Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i Fraktura. Kao najbolji nagrađen je rad studenta četvrte godine Slikarskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Mihaela Kolarića. Kao i svih godina dosad, u Studiju Moderne galerije ‘Josip Račić’ u Zagrebu u sklopu Festivala otvorit će se skupna izložba radova dvadesetak hrvatskih likovnih umjetnika raznih generacija, inspiriranih književnim djelima, a u Galeriji Šira bit će izloženi radovi studenata zagrebačke ALU, također inspirirani književnim motivima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon