OSMANI OSTALA BEZ PODRŠKE MILANOVIĆA ZA SANKCIJE EUROPSKE KOMISIJE SRBIJI

Tekst: Panopticum/Al Jazeera

Foto: Ured predsjednika

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu je od utorka, 10. listopada 2023. u službenom dvodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj. Naime, Kosovo gleda Hrvatsku kao jednog od glavnih saveznika, izjavila je predsjednica Osmani.

Zahvalila je hrvatskom predsjedniku za njegov nedavni govor u Ujedinjenim nacijama u New Yorku, u kojem je Milanović pozvao svijet na priznanje nezavisnosti Kosova.

Osim toga, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića upoznala je s dokazima da Srbija stoji iza nedavnih terorističkog napada na kosovske policajce kod sela Banjska. U vezi s napadom srpske paravojne grupe na kosovske policajce kod sela Banjska, predsjednik Milanović je poručio da Srbija treba dati odgovore za ono što se dogodilo 24. rujna 2023. na sjeveru Kosova.

Završno, Osmani je zatražila podršku Milanovića za sankcije Europske komisije Srbiji. Međutim, o tome se kosovska predsjednica i hrvatski predsjednik nisu složili.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon