OSIM HDZ I RBA SVOJE BLAGAJNICE IMA

Tekst: B. D.

Foto: Metkovic News

Kriminalistička istraga o nestalom novcu iz metkovske poslovnice Raiffeisen banke (RBA) rezultirala je uhićenjem troje zaposlenika banke u subotu u Metkoviću, Opuzenu i Pločama. Kako stvari stoje, čini se da su osim blagajnice Pavošević i bankarice u Metkoviću odradile višemilijunsku, filmsku pljačku. Naime,  sumnjiči ih se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave kojima su pribavili imovinsku korist veću od 5 milijuna kuna, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policijska uprava putem medija u subotu, 28. travnja 2019.

Policija sumnjiči metkovski trojac da su, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke. Utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune, kao i članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i zadržavali za sebe. Nadalje, sumnja se da su time od početka 2016. godine do 9. travnja 2019. godine za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon