OSIM GAŠENJA POŽARA U IMOTSKOM VATROGASCI ANGAŽIRANI I U SANIRANJU POSLJEDICA NEVREMENA U KARLOVCU

Tekst: N. Francetić

Foto: MORH

U utorak, 26. srpnja 2022. u popodnevnim satima požar otvorenog prostora pogodio je područje Poljica kod Imotskog. U tijeku je gašenje a na terenu je 58 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Imotski i Makarska, DVD-a: Kučiće, Zadvarje, Zagvozd, Lovreć, Imotski, Tučepi i Makarska, a u gašenje su se uključila i tri Canadaira.

Osim gašenja požara, vatrogasci su angažirani i u kontinentalnom dijelu Hrvatske na uklanjanju posljedica kišnog nevremena koje je danas poharalo Karlovačku županiju. Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, zaprimljene su 123 dojave o potrebi za angažiranjem vatrogasaca na tehničkim intervencijama uklanjanja stabala, krovnih pokrova, ispumpavanja vode i sl. Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković kazao je kako se radi o intervencijama za koje su dojave zaprimljene s područja Karlovca, Duge Rese, Barilovića i Vojnića, a koje rješavaju raspoložive snage na terenu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon