OSIGURAJTE DJEČJI OBROK, A NE BESPOVRATNA SREDSTVA UDRUGAMA

Transparency international Hrvatska povodom smanjenja proračuna za Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 158 milijuna kuna apelira na potrebu hitnih promjena u učinkovitom raspolaganju javnim novcem skrećući pozornost da je u studenom 2015. godine javnim natječajem bespovratno podijeljeno 9,4 milijuna kuna udrugama.  Na temelju javnog poziva Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u studenom 2015. godine dodijelilo je 9,4 milijuna kuna 121 udruzi koje su se prijavile s različitim programima izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole. Maksimalni iznos od 180 tisuća kuna dobile su 2 udruge, a njih 30 između 140 i 100 tisuća kuna.

tih_naslovna

Tekst: TIH

Foto: www.transparency.hr

 

Transparency international Hrvatska povodom smanjenja proračuna za Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 158 milijuna kuna apelira na potrebu hitnih promjena u učinkovitom raspolaganju javnim novcem skrećući pozornost da je u studenom 2015. godine javnim natječajem bespovratno podijeljeno 9,4 milijuna kuna udrugama.

Na temelju javnog poziva Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u studenom 2015. godine dodijelilo je 9,4 milijuna kuna 121 udruzi koje su se prijavile s različitim programima izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole. Maksimalni iznos od 180 tisuća kuna dobile su 2 udruge, a njih 30 između 140 i 100 tisuća kuna.

U današnjem trenutku snažne potrebe za razvijanjem pozitivnih društvenih vrijednosti poput poštenja i odgovornosti nepotrebno je i neprimjereno izdvajati tako velike iznose za projekte izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja udrugama.

Tko i kako kontrolira provođenje tih programa u školama? Posjeduju li udruge potrebna znanja, vještine i kompetencije da budu uključene u obrazovni proces kako bi na primjeren način odgajali i obrazovali djecu i mlade? Posebno je važno utvrditi ishode tih znanja i koristi koje od njih imaju djeca, ali i naše društvo u cjelini.

Ukoliko je užina 5 kuna za 9,4 milijuna kuna moglo se osigurati 1.880.000 obroka. Za taj iznos moglo pomoći učiteljima i nastavnicima da provode izvanškolske aktivnosti ili da im se osiguraju veće plaće“, istaknuto je u TIH-u.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon