ONLINE PROGRAMI PLESA U VRIJEME KORONE

Tekst: V. Dačnik

Foto: HSK

U mjesecu obilježavanja Međunarodnog dana plesa, Hrvatski sabor kulture (HSK) putem ZOOM internetske platforme organizira dva zanimljiva online plesna programa.

Naime, od 16. do 18. travnja 2021. u suradnji s plesnom umjetnicom i pedagoginjom Martinom Terzić HSK organizira seminar, odnosno radionicu na temu „Suvremene plesne tehnike/scenski pokret“. Fokus seminara/radionice će biti osvještavanje inicijalnih postavki vlastitog tijela kroz tri temeljna tjelesna obrasca za kretanje kao predispozicija za pravilnu izvedbu pokreta. Ovakav pristup pokretu primjenjiv je plesačima različitih plesnih stilova (suvremeni ples, jazz dance, show dance, step) ali i svima koji žele produbiti vlastite spoznaje o kretanju na sceni i izvan nje.

Osim toga, posljednjeg vikenda u travnju, tj. 24. i 25. travnja 2021. HSK je rezervirao za folklornu umjetnost. Naime, bračni Tadin prezentirati će svijet tradicijskih plesova Dalmacije. Online seminar namijenjen je folklornim voditeljima, koreografima i svima onima koji rade na prezentaciji i očuvanju tradicijske plesne kulture toga podneblja. Temeljem prikazane građe polaznici će naučiti razlikovati, opisati, usporediti i otplesati više plesova navedenog područja. Uz ponuđenu glazbenu pratnju i objašnjenja, moći će savladati plesne korake. Uz opise i slike, moći će razlikovati nošnje pojedinog kraja kojem određeni ples pripada.

Online programi Hrvatskog sabora kulture za sve njegove članove su besplatni dok ostali zainteresirani trebaju uplatiti kotizaciju. Svi ostali detalji mogu se pronaći na internetskoj poveznici: www.hrsk.hr

Dakle,  u vremenu korone kad rad plesnih amatera nije moguć pridružite se online plesnoj avanturi, naučite nešto novo i u prvoj prigodi prenesite svim zaljubljenicima plesa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon