OMILJENI TJEDNIK ZLATKA HASANBEGOVIĆA OSTAO BEZ GLAVNOG UREDNIKA

Tekst: Panopticum/021

Foto: Tportal

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk dao je ostavku na tu funkciju, navodi se u službenom priopćenju ovog tjednika. Kako se nadalje navodi u priopćenju, Milan Ćulibrk koji je tijekom 2023. otišao u starosnu mirovinu ali nakon toga je i dalje ostao obavljati uredničke poslove u NIN-u, odlučio je podnijeti ostavku na mjesto glavnog urednika s danom 8. veljače 2024. godine. Također, prije nekoliko dana objavljeno je da je i zamjenica glavnog urednika NIN-a Vesna Mališić otišla u mirovinu i da više nije članica redakcije NIN-a.

U službenom priopćenju se nadalje navodi kako će u prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika tiskanog izdanja NIN-a preuzeti Suzana Lakić, dugogodišnja novinarka i urednica, sada direktorica tvrtke NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika portala NIN.

Slučajno ili ne, u međuvremenu su članovi redakcije NIN-a priopćili da su odlučili daljnji posao nastaviti u nekim drugim tjednim novinama. U nastavku donosimo integralni tekst priopćenja dosadašnjih članova redakcije NIN-a i to kako slijedi:

“Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva.

Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon