OKRUGLI STOL SSMH – OBITELJ KAO JAMAC BUDUĆNOSTI

Tekst: I. M.

Foto: SSMH

Povodom Međunarodnog dana obitelji Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u ponedjeljak, 22. svibnja 2023. organizira okrugli stol pod nazivom „Obitelj kao jamac budućnosti“. Okrugli stol održat će se u prostorijama Hrvatske paneuropske unije, Jurišićeva 1A u Zagrebu. Riječ je o aktualnoj temi s obzirom da živimo u vremenu brzih društvenih promjena koje sa sobom donose nove izazove s utjecajem na sve dijelove života, pa tako i na one temeljne kao što je obitelj.

Okrugli stol ugostit će stručnjake iz različitih područja koji će podijeliti svoja znanja i promišljanja o pitanjima važnima za hrvatsko društvo. Također, svi zainteresirani imat će priliku uključiti se u raspravu.

Na okruglom stolu govorit će:
·         izv. prof. dr. sc. Marin Strmota
·         doc. dr. sc. Marija Džinić
·         Matija Štahan, mag. litt. comp.
·         Martina Lukić, dipl. iur.
·         Barbara Pahljina, dr. med.

Postoji li univerzalna definicija obitelji, kakav je odnos prema obitelji u hrvatskom društvu, kako promjene u obiteljskim i društvenim vrijednostima utječu na mentalno zdravlje i na demografske trendove samo su neka od pitanja na koja će naši govornici nastojati dati odgovor. Uz to, bit će riječi i o tome kakva je obiteljska i socijalna politika potrebna Republici Hrvatskoj.

Ovom inicijativom Svjetski savez mladih Hrvatska nastoji potaknuti dublje razumijevanje veze između obiteljskih vrijednosti, mentalnog zdravlja i demografije. Također, cilj je okruglog stola pružiti uvid u nove izazove s kojima se kao društvo suočavamo te ponuditi mogućnosti u izgradnji boljeg i uspješnijeg društva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon