OKRUGLI STOL “OVČARA – ZLOČIN BEZ KAZNE”

Tekst: Z. Gregurić

Foto: UZDBV

U subotu, 3. prosinca 2022.  godine u hotelu International u Zagrebu, Miramarska 24 s početkom u 11 sati održati će se Okrugli stol pod nazivom “Ovčara zločin bez kazne” u organizaciji Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara.

Na Okruglom stolu govore: Nikola Kajkić, zatim Irena Kačić, Franjo Šoljić, Ana Filko – viša stručna savjetnica u Upravi za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja i prof. dr. sc. Josip Jurčević. Okrugli stol moderira Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i vanjski član saborskog Odbora za ratne veterane.

Cilj Okruglog stola je potaknuti razgovor vezan uz (ne)procesuiranje ratnog zločina počinjenog na Ovčari od kojeg je prošlo čak 31 godina. Na taj način UZDBV skreće pozornost i daje doprinos temi koja sve više opterećuje Hrvatsku, ali i međunarodnu javnost.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon