OKRUGLI STOL O DEMOGRAFSKOJ PROBLEMATICI REPUBLIKE HRVATSKE

Tekst: D. Pavković

Foto: L. Hoffmann

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u ponedjeljak, 11. srpnja 2022. u prostoru Hrvatske paneuropske unije u Zagrebu povodom Svjetskog dana stanovništva organizira okrugli stol pod nazivom: “Stanovništvo je rješenje ili problem ekonomskog rasta Hrvatske?”

Cilj održavanja okruglog stola je afirmacija stanovništva kao pokretača razvoja Hrvatske te nastavak javne rasprave o razvoju javnih politika koje će odgovarati na suvremene potrebe stanovnika Hrvatske, odnosno na izazove depopulacije i starenja stanovništva za hrvatsko društvo.

O sadašnjim i budućim izazovima stanovništva i razvoja naše zemlje, govorit će:

  • Ivan Vidiš, državni tajnik iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike,
  • dr. sc. Martina Pezer, znanstvena suradnica na Institutu za javne financije
  • Nedjeljko Marković, predsjednika udruge Pragma i Hrvatske mreže protiv siromaštva
  • Josip Perkušić, mladi delegat pri UN-u.

SSMH se dugi niz godina kontinuirano i sustavno bavi temama iz područja demografije i ostanka mladih u Hrvatskoj. Organizacija okruglog stola “Stanovništvo je rješenje ili problem ekonomskog rasta Hrvatske?”  nastavak je promišljanja o demografskim izazovima u Hrvatskoj i osmišljavanju boljih javnih politika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon